Om forfatterne

Bogen er skrevet af Patricia DeCosta og Lærke Morell.
De to oprettede sammen Forlaget DeCostaMorell i 2014. Målet med forlaget var at selvudgive den første danske bog om metoden baby-led weaning “Jeg KAN godt selv”. Bogen udkom i 1. udgave i februar 2015. I September 2016 udkom den i en opdateret 2. udgave.
Bogen er solgt i knap 2.000 eksemplarer.

Patricia DeCosta Ph.D.-studerende i sundhedspsykologi og kandidat med speciale i baby-led weaning fra Human Ernæring på Københavns Universitet. Specialet er et delvist sociologisk studie, baseret på interviews med forældre og sundhedsplejersker i Danmark og England, der praktiserer, eller har erfaring med, BLW. Undersøgelsen danner fundamentet for en diskussion om, hvorvidt baby-led weaning kan have gavnlige eller uhensigtsmæssig konsekvenser for småbørns sundhed og trivsel. Specialet kan læses her.
Patricia har selv praktiseret BLW med sine to døtre.

Fotograf Lars Bech

Lærke Morell blev introduceret til BLW, da hun selv blev mor i 2013. BLW tiltalte hende og hun har haft stor glæde og mange gode oplevelser ud af, at praktisere det med både sin søn og sin datter.
Lærke er uddannet journalist og har skrevet og lavet tv i 17 år. Siden 2008 har hun haft eget firma, hvor hun blandt andet har udviklet og produceret koncepter til formidling med video ved seværdigheder i hele landet, for Østdansk Turisme og Friluftsrådet, samt lavet en markedsføringskampagne for Danida.